Una cinquantena de persones assisteixen al col·loqui inaugural de l’exposició de Passionarium sobre Pilat i Clàudia

Col·loqui amb actors i actrius que han interpretat Pilat i Clàudia a La Passió d’Olesa: Blancaneus Povill, Joan Povill, Jaume Carreras i Mercè Segura

La inauguració de l’exposició ‘Personatges amb Passió’ dedicada, aquest 2021, a Ponç Pilat i Clàudia Pròcula, va comptar amb l’assistència d’una cinquantena de persones que van poder gaudir, a més, d’un col·loqui amb actors i actrius de La Passió d’Olesa que han interpretat aquests personatges. La tertúlia amb intèrprets l’any passat no es va poder celebrar, i enguany s’ha recuperat amb una molt bona assistència. L’exposició ‘Pilat i Clàudia. L’executor i la consciència’ es podrà veure a l’Espai d’Art de La Passió d’Olesa tots els dies que el teatre tingui activitats obertes al públic.

El president de Passionarium, Sam Carrique, va donar la benvinguda a totes les persones assistents a l’acte en nom de l’entitat, i va agrair també als actors i actrius que van participar al col·loqui la seva presència. Aquest 2021, van ser Blancaneus Povill, Mercè Segura, Joan Povill i Jaume Carreras, que van explicar les seves experiències interpretant a Ponç Pilat o Clàudia Pròcula i van donar la seva visió sobre ambdós personatges.

Aquest 2021, i com a novetat, es va recitar un fragment de La Passió d’Olesa protagonitzat pels personatges principals de l’exposició. La peça escollida va ser un diàleg de Ponç Pilat i Clàudia Pròcula després de la mort de Jesús que durant molts anys no s’ha representat. Dos joves actors, Albert Grivé i Jana Flotats, van ser els encarregats de llegir aquest fragment.

A la part final del col·loqui, es va obrir el debat a tot el públic assistent i en finalitzar es va donar per inaugurada l’exposició. Tothom que ho va desitjar es va poder endur a casa un llibret amb els textos i les imatges de la mostra –provinents de l’extens fons fotogràfic de l’arxiu de La Passió d’Olesa de Montserrat i de cessions fetes per particulars.

Sam Carrique, president de Passionarium, dona la benvinguda als assistents
Els joves actors Albert Grivé i Jana Flotats llegeixen un fragment de La Passió d’Olesa amb Pilat i Clàudia com a protagonistes
Un moment del col·loqui
Un moment del col·loqui amb participació del públic
Vista general del col·loqui i presentació d’exposició. Moment de la lectura

L’exposició dedicada a Ponç Pilat i Clàudia Pròcula és la quarta de la sèrie ‘Personatges amb Passió’, que busca analitzar alguns dels personatges que apareixen a La Passió des d’una perspectiva interpretativa, històrica i de context.

Comments are closed.