Ponç Pilat i Clàudia Pròcula són els ‘Personatges amb Passió’ d’aquest 2021 en l’exposició de Passionarium

El Centre d’Estudis Passionarium inaugurarà dissabte 27 de novembre una nova exposició de la sèrie ‘Personatges amb Passió’ que tindrà com a protagonistes els personatges de Ponç Pilat i Clàudia Pròcula i que anirà acompanyada d’un col·loqui amb actors i actrius. La cita és a les 18.30h a l’Espai d’Art de La Passió d’Olesa.

La sèrie d’exposicions i debats ‘Personatges amb Passió’ -que es va iniciar amb Maria Magdalena i que aquest any arriba a la quarta edició-, busca analitzar alguns dels personatges que apareixen a La Passió des d’una perspectiva interpretativa, històrica i de context.

Quan sentim a parlar de La Passió, la relacionem immediatament amb Jerusalem i els jueus, però la història, sense els romans, seria incompleta. Per això la sèrie ‘Personatges amb Passió’ del 2021 se centra en Ponç Pilat, el “braç executor” de la sentència contra Jesús i, la seva esposa, Clàudia Pròcula.

La mostra recorre els dos personatges a través de fotografies i textos que els analitzen en el marc de La Passió d’Olesa i dels “rastres” d’aquestes dues figures en textos històrics i bíblics i en la tradició. També hi té cabuda, en l’exposició, l’enfrontament del poder romà amb el poder jueu que es posa en escena durant La Passió d’Olesa i altres elements característics que envolten els dos personatges, com les luxoses escenografies.

La presentació de l’exposició recupera aquest 2021 el col·loqui-debat amb actors i actrius que han interpretat a La Passió d’Olesa els personatges protagonistes de la mostra en diferents èpoques, un col·loqui que el 2020 no va ser possible per les restriccions vigents per prevenir la COVID-19.

La sèrie d’exposicions ‘Personatges amb Passió’ ha analitzat, des dels seus inicis, els personatges de Maria Magdalena, dels apòstols Joan i Pere, del Sanedrí (encapçalat per Anàs i Caifàs), i ara arriba el torn de Ponç Pilat i Clàudia Pròcula.

‘PERSONATGES AMB PASSIÓ’ 2021
Ponç Pilat i Clàudia Pròcula. L’executor i la consciència

Inauguració de l’exposició i col·loqui
Dia: dissabte 27 de novembre de 2021
Hora: 18.30h
Lloc: Espai d’Art de La Passió d’Olesa de Montserrat (vestíbul teatre)

Cartell de la inauguració de l’exposició i col·loqui

Comments are closed.