Centre d’Estudis

El Centre d’Estudis Passionarium és creat i mantingut per la Fundació Passionarium amb l’objectiu d’estudiar i donar a conèixer el fenomen  de les representacions populars i tradicionals de la Passió de Jesús. Per extensió, el Centre s’interessa també per totes les manifestacions de cultura popular i tradicional relacionades amb el cicle de la Setmana Santa.

El Centre d’Estudis vol esdevenir referència a Catalunya, Espanya i Europa en la recerca i el coneixement sobre aquesta activitat tradicional que té presència —històrica i actual— a moltes localitats europees.

El projecte del Centre d’Estudis Passionarium compta en aquest moment amb la participació de les principals entitats catalanes que organitzen les representacions de les Passions i a poc a poc anirà integrant les d’altres territoris europeus.

Al costat d’aquestes entitats, creuen també en el projecte Passionarium les principals institucions catalanes. Han contribuït decisivament a la creació del Centre d’Estudis: el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya (en aquell moment, Secretaria), l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat i altres patrocinadors com Cometa TechnologiesNeàpolis, centre tecnològic de Vilanova i la GeltrúiDISC, la Comunitat Minera Olesana i la col·laboració de la Biblioteca Santa Oliva d’Olesa de Montserrat i de l’Arxiu Comarcal de la Segarra.

Comments are closed.