Fundació Passionarium

La Fundació Privada Passionarium es va constituir el 19 de març de 2003 i està inscrita al Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya amb el número 1.852. La seu social és  al carrer d’Anselm Clavé núm. 109 d’ Olesa de Montserrat (08640). Les seves finalitats són l’estudi i la difusió del fenomen passionístic i per complir-les ha creat el Centre d’Estudis Passionarium.

Objectius de la Fundació

La Fundació té per objecte l’estudi i difusió del fenomen de les representacions teatrals de la Passió i Mort de Jesucrist, des de diversos camps com la filologia, la història, el teatre, l’antropologia, la religió, els estudis culturals, etc., així com des de punts de vista interdisciplinaris.
Per tal d’aconseguir aquest objectiu, la Fundació crea el Centre d’Estudis sobre Passions “PASSIONARIUM” perquè vetlli per la localització, classificació, conservació i difusió de tota la documentació i bibliografia que faci referència, directament o indirectament, a les manifestacions passionístiques, amb els següents objectius:
a) Ser un centre de referència per a totes aquelles persones i/o entitats interessades en a obtenir informació sobre aquestes manifestacions culturals al llarg de la seva història.
b) Realitzar treballs d’investigació sobre les passions, en tots els seus aspectes: teatral, religiós, sociològic, tradicional, etc.
c) Promoure i col·laborar en la realització de treballs pertanyents a l’àmbit d’estudi propi, que es puguin desenvolupar en altres centres o institucions acadèmiques.
d) Facilitar als responsables de les representacions de qualsevol manifestació passionística la informació que creguin necessària per al manteniment d’aquesta tradició i per a la millora i evolució dels seus valors artístics, teatrals, participatius, etc.
El Centre es defineix també per la seva voluntat de rigorositat acadèmica i per la consideració de servei públic de la seva activitat.
La Fundació podrà realitzar, a més, totes aquelles altres activitats o crear altres organismes o centres que cregui necessaris per a l’obtenció del seu objecte fundacional.
La Fundació exerceix les seves funcions principalment a Catalunya, no obstant, l’àmbit d’actuació de la Fundació és tot aquell on es realitzin o s’hagin realitzat manifestacions de les que són el seu objecte d’estudi i difusió.
 Aquí es poden consultar els Estatuts vigents de la Fundació
 
 

Patronat de la Fundació

La Fundació es regeix per un Patronat constituït actualment per representants de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat (entitat fundadora), la Passió d’Olesa de Montserrat (entitat fundadora) i altres patrons nomenats pel mateix Patronat. En l’activitat de la Fundació hi participen activament les Passions d’Esparreguera, de Cervera, d’Olesa de Montserrat i d’Ulldecona.
 
 
Composició actual del Patronat:
Sr. Sam Carrique i Vilà (President), Sr. Xavier Rota Boada (Vicepresident), Sra. Montserrat Font i Font (Secretària), Sr. Josep M. Carrique Marco (Tresorer), Sr. Pere Quer Aiguadé (vocal), Sr. Joaquim Pujol Radigales (vocal), Sr. Fèlix Carreras Gironès (vocal), Sr. Miquel Riera Rey (vocal), Sr. Josep Temporal Oleart (vocal), Sra. Roser Montserrat Alavedra (vocal), Sra. Oliva Casanovas Matas (vocal).
 
Entitats participants
Passió de Cervera, Passió d’Esparreguera, Passió d’Olesa de Montserrat, Passió d’Ulldecona
 

passions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.