Anàs, Caifàs i el Sanedrí protagonitzen l’exposició 2020 de Passionarium

L’exposició, a l’Espai d’Art de La Passió d’Olesa

Aquest 2020, ha vist la llum la tercera de les exposicions que el Centre d’Estudis Passionarium ha dedicat als ‘Personatges amb Passió’. Enguany han estat Anàs, Caifàs i el Sanedrí els protagonistes de la mostra, que es va poder visitar el passat 20 de desembre a l’Espai d’Art del Teatre de La Passió d’Olesa coincidint amb l’assemblea ordinària de l’entitat olesana.

Sota el títol d’Anàs i Caifàs. Entre la por i el poder, l’exposició retrata els dos personatges principals del Sanedrí i també d’altres de secundaris que reforcen o fan d’antagonistes de les posicions d’Anàs i Caifàs a La Passió d’Olesa. El paper del Sanedrí en el món jueu del s. I i les lluites de poder d’aquest amb Pilat per forçar la condemna de Jesús a mort són també objecte d’anàlisi a la mostra.

Les circumstàncies actuals han fet que, aquest 2020, l’exposició no hagi pogut anar acompanyada de l’habitual col·loqui amb actors que han interpretat els personatges. Sí que s’ha editat, però, el llibret que recull els textos i imatges de l’exposició, disponible per a qui en vulgui un exemplar a la Secretaria de La Passió d’Olesa.

El president de Passionarium, Sam Carrique, va explicar als presents el dia 20 els detalls la mostra d’enguany i va recordar també que s’havia preparat, en el marc de la Jornada 2020 del Centre d’Estudis, una sessió dedicada a analitzar l’encàrrec que en el seu dia es va fer a Josep M. Roma de la música de La Passió d’Olesa. La Jornada, on era previst tractar tant l’aspecte històric com, sobretot, l’anàlisi musical de la banda sonora olesana, havia de ser conduïda per Eduard Vila i Perarnau, organista i director de cors. És previst que aquest acte es pugui reprogramar tan bon punt la situació sanitària ho permeti.

Les activitats 2020 de Passionarium han comptat amb el suport de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat i La Passió d’Olesa.

Comments are closed.