Una seixantena de persones han descobert els secrets de la música de La Passió d’Olesa en la Jornada Passionarium 2021

Més de seixanta persones van gaudir ahir al vespre de la Jornada del Centre d’Estudis Passionarium 2021. Eduard Vila i Perarnau, organista i director de cors, va “despullar” els secrets la banda sonora de Josep M. Roma per a La Passió d’Olesa en una vetllada a l’escenari del teatre olesà. Un viatge a través dels temes musicals de la partitura, de l’estructura de la composició i de la informació que, sense adonar-nos-en, ens transmet la música de l’espectacle. Després d’escoltar Vila, es va obrir tota una nova dimensió al públic assistent per interpretar una música tan coneguda com la de La Passió d’Olesa.

Sam Carrique, president de Passionarium, dona la benviguda als assitents

Un moment de la presentació de la Jornada 2021 per part del president de Passionarium, Sam Carrique

Prèviament, el president de Passionarium, Sam Carrique, va donar la benvinguda a totes les persones assistents i va presentar la Jornada del 2021 i les properes activitats del Centre d’estudis, que continuaran el mes de novembre amb una exposició sobre Ponç Pilat i Clàudia Pròcula dins de la sèrie “Personatges amb Passió”.

La Jornada del Centre d’Estudis Passionarium 2021 d’ahir dissabte va incloure també un breu repàs històric per la música de La Passió d’Olesa i per l’encàrrec que es va fer el 1948 de la partitura a Josep M. Roma; una petita exposició de partitures de l’espectacle va completar la vetllada.

Comments are closed.