Els cartells de les Passions. Conferència de Carles Reynés

Amb el títol 100 anys de cartells de Passions, el divendres 15 de desembre de 2017 va tenir lloc a la Biblioteca Santa Oliva d’Olesa de Montserrat la xerrada de Carles Reynés, professor de dibuix a l’IES El Cairat.

La conferència, organitzada pel Centre d’Estudis Passionarium amb la col·laboració de La Passió i l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat i la Diputació de Barcelona, va comptar amb un nombrós públic interessat en el tema.

Pere Quer, President del Centre d’Estudis Passionarium, obrí l’acte per presentar el conferenciant i va explicar que, per la seva condició d’artista i de professor, havien considerat Reynés una persona molt indicada per emprendre una primera anàlisi de la imatge gràfica i el cartellisme generat per les Passions.

Carles Reynés va dividir la seva intervenció en dues parts. A la primera, va anar mostrant exemples variats de cartells de Passions i posant-los en relació amb altres peces emblemàtiques i conegudes de la pintura i el cartellisme, mostrant com la imatge de les Passions ha estat sensible a les tendències i els corrents estètics que han anat poblant el segle XX. A la segona part, va encetar un repàs cronològic analitzant per dècades –des de 1930 fins a l’actualitat– els cartells de les Passions i interpretant-ne l’evolució segons les grans fites històriques i socials de cada moment.

La xerrada va acabar amb un diàleg amb el públic assistent, que va considerar el tema de la trobada de gran interès i, sobretot, de gran novetat, i hi va haver un gran acord sobre el fet que caldria treballar-hi més i aprofundir-hi per continuar la primera aproximació que Reynés hi acabava de fer.

La conferència formava part de la Jornada 2017 del Centre d’Estudis Passionarium.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.