Europassions. Passió d’Esparreguera

europassionsEls dies 1 i 2 de Maig de 1982 va tenir lloc a Esparreguera una trobada de germanor amb els actors i col·laboradors de La Passió de Loudéac -poble de la bretanya francesa-.

També van participar-hi representants de les Passions d’Anglès, Callosa de Segura, Cervera, Masevaux, Nancy, Olesa de Montserrat, Palau d’Anglesola i Ulldecona, i fou en aquesta trobada, on va néixer la idea de crear una associació que amb el nom d’EUROPASSION, aglutinés les passions més rellevants d’Europa, creant vincles d’unió entre aquestes agrupacions plenes de tradició i cultura.

Des del moment en que es va crear legalment aquesta associació, els dirigents d’Europassion conjuntament amb una passió europea, organitzen anualment unes jornades on es reuneixen els representants de les passions inscrites. Aquestes trobades pretenen mostrar el model de la Passió coorganitzadora, així com realitzar un traspàs d’informació de models exemplificadors respecte la situació actual de les passions. Les trobades s’han anat repetint a diferents pobles d’Europa on es representa la Passió, entre els quals destaquem: Loudéac (França), Masevaux (Alsàcia), Ménilmontant (França), Sommersdorf (Baviera), Cervera (Catalunya), Ligny (Bèlgica), St.Margarethen (Àustria), Tegelen (Països Baixos), Memdrisio (Suïssa), Thiersee (Àustria), Oberammergau (Alemanya), Magyarpolany (Hongria), Montefoscoli (Itàlia), Sezze (Itàlia), Nancy (França), Pula (Croàcia), Lobzenica (Polònia) i Ferreira do Zêzere (Portugal). Durant les trobades d’Europassion, ‘organitzen tant actes de caràcter lúdic com de caire reflexiu i, al mateix temps, s’aprofundeix en les motivacions i en el present i futur d’aquestes Passions a Europa.

L’any 2007, per commemorar els 25 anys de la primera trobada de passions europees i el naixement de l’idea Europassion, es van reunir de nou a Esparreguera (Catalunya), un total de 18 entitats que escenifiquen a Europa, la Vida, Passió i Mort de Jesús de Natzaret. Hi eren representats els següents països: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Espanya, França, Holanda i Itàlia. Durant quatre dies, es dugueren a terme diferents actes i visites, entre els que destaquem: conferències, concerts, visites guiades a Barcelona i Montserrat, i una escenificació de La Passió en la que cada país, va representar-hi una escena de la seva passió, actuant també en les escenes que van representar conjuntament totes les passions.

Actualment Europassion treballa en l’edició d’una publicació que recollirà informació i una petita història de cadascuna de les Passions associades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada