Inaugurada l’Exposició sobre La Passió d’Olesa

img_0147Aquest divendres 4 de novembre es va inaugurar a la Casa de Cultura d’Olesa de Montserrat l’exposició La Passió olesana: història i pervivència. En l’acte d’inauguració van prendre la paraula el President del Centre d’Estudis Passionarium, Pere Quer, el President de la Passió d’Olesa de Montserrat, Sam Carrique, el Regidor de Cultura de l’Ajuntament, Xavier Rota, i l’Alcaldessa, Pilar Puimedon.

Tots els parlaments van destacar la importància de l’exposició i el valor que té perquè totes les persones de la vila puguin acostar-se i conèixer millor aquesta tradició, que és un tresor cultural de primer ordre. Tant les autoritats municipals com el President de la Passió van insistir que l’exposició és una mostra més de la col·laboració fluida que hi ha entre ambdues institucions. Pere Quer va presentar als assistents els materials que s’hi apleguen i va explicar que s’ha intentat donar un fil conductor a la mostra amb la intenció d’analitzar cada un dels elements que formen aquest espectacle avui, intentant interpretar d’on vénen, com són ara i per què són així. El text, la música, els espais escènics, les escenografies i la direcció són els apartats que s’hi tracten, així com els cartells i altres publicacions de l’entitat. L’exposició se centra en aspectes històrics però només com a eina per comprendre millor el present i el futur d’aquesta activitat tradicional.

Amb motiu de l’exposició s’ha fet una petita publicació, disponible a la mateixa sala, que en recull els textos i algunes imatges. L’exposició es pot veure a la Casa de Cultura d’Olesa de Montserrat fins el diumenge 4 de desembre de 2016.

img_0148

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada