Les Passions als Simpson

La popular sèrie The Simpson incorpora en un dels seus capítols una representació de la Passió organitzada pels veïns d’Springfield.

L’episodi (Ned’s and Edna’s Blend) és de 2012. Es tracta del 21è capítol de la vintitresena temporada de la sèrie. Quan s’inicia, s’està organitzant una representació de La Passió i un director escull actors per representar-ne els personatges principals. Ned Flanders compta que serà escollit per representar Jesús, però el director es decanta per Homer Simpson per al paper protagonista. No cal dir que  les situacions delirants i absurdes se succeeixen sense parar fins que acaba la representació amb un accident en el qual Ned Flanders pren mal. Després, el capítol continua i la trama s’orienta ja cap a altres qüestions.

El fet que un producte de masses global actual incorpori una representació de la Passió fa notar com la tradició de fer representacions de la vida de Jesús és present a molts llocs del món. Certament, es tracta de manifestacions que presenten enormes diferències quant a concepció i no a tot arreu es pot considerar que són manifestacions populars i tradicionals, com les predominants a Catalunya, sinó que més aviat són activitats mogudes per la fe i l’afany d’evangelització.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada