Passió Medieval a Cervera

Cartell Passió medieval Cervera 2016

Cartell Passió medieval Cervera 2016

El proper dissabte sant, 26 de març, a les 17.30h Cervera ofereix una representació de la Passió medieval segons el text del Misteri de la Santíssima Passió de Christ de Pere Ponç i Baltasar Sança (1534) a la Parròquia de Santa Maria.

Aquesta reconstrucció històrica de la Passió medieval de Cervera, és fruit d’una iniciativa del Patronat de la Passió. El projecte busca posar en escena una reconstrucció al més fidel possible del Misteri de la Passió de Cervera a partir de les referències que es tenen de les representacions religioses a l’interior dels temples. El resultat es troba entre la cerimònia religiosa i el teatre. És teatre religiós medieval, molt diferent al concepte de teatre que entenem actualment. Per tal que aquesta reconstrucció sigui al màxim de fidedigna possible, s’han dut a terme nombroses tasques de recerca històrica en diferents aspectes com són el vestuari, l’espai escènic, el text, la música, la simbologia, l’escenografia, la posada en escena, entre d’altres.

Segons l’equip tècnic, el fet que es pugui dur a terme aquesta representació a l’església és molt rellevant pel fet que dóna credibilitat a l’espectacle, ja que als seus inicis (al segle XV) es realitzava en aquell indret. Tot i que l’església, al llarg d’aquest temps ha canviat d’aspecte s’ha intentat fer una recreació fidels als inicis. Intentant mantenir els seus trets rellevants i usant els mitjans d’aquell moment. Per tant, aquell dia no hi haurà cap presència d’elements moderns.

Les entrades es podran adquirir a les taquilles del Gran Teatre de la Passió de Cervera, els divendres o dissabtes de 19:00 a 21:00 hores o, també, es podran reservar a través del següent correu electrònic: info@lapassiodecervera.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.